8 Nisan 2013 Pazartesi

BIST HAFTAYA BAKIŞ


HAFTAYA BAKIŞ
İMKB; Haftalık  Değer Kaybı %4,46.  Dünya Borsaları Japonya haricinde ~%2 değer kaybının yaşandığı haftada, ECB Başkanı Draghi’nin  açıklamaları dikkat çekiciydi.  İhtiyaç duyulduğu sürece genişlemeci politikaya devam edilecek, büyüme görünümü için riskler aşağı yönlü, yılın ikinci yarısında kademeli toparlanma öngörülüyor,  fiyat istikrarı önemli açıklamaları,  normalde Euro lehine olumlu algılama yapması gerekirken,  Draghi konuşma anında 1,2870 seviyesinden 1,2750 seviyesi test edildi.  Konuşma  yorumlanmaya başladıkça Euro lehine hareket başladı ve 1,2930’lara kadar aynı gün artış yaşandı.   Aynı  gün ve saatlerde ABD’den işsizlik başvurularının kötü gelmesi Brent ve Altında sert dalgalanmalara neden oldu. Bütün dünya borsalarında volatilite çok yüksekti.
Pazartesi günü Türkiye Sanayi Üretimi, Salı İngiltere Sanayi Üretimi, * FITC ingiltere’nin kredi notunu Nisan ayında düşürebileceği uyarısında bulunmuştu, Çarşamba Fransa Sanayi Üretimi, FMOC TUTANAKLARI, ABD BÜTÇE DENGESİ,  Perşembe  Türkiye Cari Açık,  ABD Haftalık İşsizlik Başvuruları,  Cuma AB Maliye Bakanları Toplantısı, AB Sanayi Üretimi,  ABD ÜFE,  TCMB Beklenti Anketi,  ABD Perakende Satışlar, Michigan Ünv. Güven Endeksi haftanın önemli veri akışı.
İMKB’de ( yeni ismi ile BİST )  ise üst üste 3 gün ~ %1,5 ortalama değer kayıpları vardı. BİST’teki değer kaybının fazla olmasında; bankalardaki aşırı değer kayıpları ve temettü ödemeleri etkiliydi.  MSCI TURKEY endeksi haftalık değer kaybı %3,60  
Bilanço beklentisinin bittiği, temettü ödemelerinin yoğun yapıldığı dönemde kısa vade beklentinin de olmaması ve dünya piyasalarındaki negatif volatilite satış baskısını artırdı. 
 BİST data serisi incelendiğinde;  82400 (3ay),   81462 (56 gün) ve 79400/79100 bandı (100gün ortalama maliyet seviyesi) önemli destek seviyesi.  Son 7 ayın ortalaması olan 78554 seviyesi aşağıya kırılmadıkça ana trend değişimi yaşanmayacaktır.   Aşırı değer kaybı olan likit hisselerde,   farklı günlerde kademeli alım yapılmalı.  83200 / 83600/ 84100 / 84650 direnç noktaları. 

UYARI NOTU :
Burada yer alan yatırım, bilgi, yorum ve tavsiyeler, yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.  Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.  Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi,  beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder