1 Nisan 2013 Pazartesi

HAFTAYA BAKIŞ


İMKB HAFTAYA BAKIŞ
İMKB; Haftalık Getiri  %4,18   Türkiye-İsrail ilişkisinde yaşanan olumlu havanın etkisi,  Kürt sorunun çözümü konusunda sağlanan ilerlemenin etkisi ile sürpriz bir şekilde  S&P ülke notumuzu,  yatırım yapılabilir seviyenin bir kademe altına yükseltti.  Açıklamada İhracat Performansının, ekonomik büyümenin, göreceli güçlü mali performansın ve istikrarlı duruşun etkili olduğu belirtildi. Süreç başarılı bir şekilde sonuçlandırılırsa;  güvenlik harcamalarının azalması ve bölgesel ticaretin artması ile daha güçlü bir ekonomi, hızlanarak büyüyen bir Türkiye göreceğiz.
PPK, politika faiz oranında bir değişikliğe gitmezken son aldığı kararlarla, sistematik bir şekilde  faiz koridorunu aşağı çekmekte. Küresel ekonomilerde yaşanan hassas ve sıkıntılı bir dönemde, Ülkemizin güçlü konumu ve kredibilitesi artarak devam edecektir. Not artışı, çok düşük bir beklenti denilirken tekrar gündeme gelmesi  piyasayı canlı tutmaya devam edecektir.
BDDK, haftalık kredi büyüme verisi %19,2.   Kredilerde yaşanan artış, aşırı ısınmakta olan ekonomi ile karşı karşıya olduğumuzu gösterir.  Hızlı ekonomik büyüme= yüksek cari açık.  Kontrollü büyüme daha sağlıklı olacaktır.
Dış Ticaret Açığı  $6,96 milyar.  Şubat ayında %15,2  artarak $6,039 milyardan  $6,958 milyara çıktı.  İhracat %5,8  ($12,435 milyar),  İthalat %9 ($19,394 milyar)  artış gösterdi.    İhracatta  sıralamayı  Almanya,  Irak,  İngiltere,  BAE izlemekte.  İtlahatta ise Rusya, Almanya, Çin, ABD 
İhracatta;  MOTORLU KARA TAŞITLARI ve AKSAMLARI, DEMİR ÇELİK, KIYMETLİ METAL VE TAŞLAR
İhracatta lokomotif sektör OTOMOTİV ve YAN SANAYİ olmuştur. Son iki aydır her hafta takip edilmesi gereken hisselerde otomotiv sektörü diye özellikle belirtiyorum.   Performanslarına bakarsak  FROTO %20,  OTKAR %37, TOASO %17, PARSAN %27,  FENIS %19 
İMKB data serisi incelendiğinde;  83600 önemli bir direnç olduğu geçilmesi durumunda pozitif yeni bir trend başlangıcı olduğu geçen hafta belirtilmişti. 84650 (3gün maliyet), 83550 (21gün dema),  82900 (7gün maliyet)   destek noktaları.  OTOMOTİV SEKTÖRÜ,  ORTA ve KÜÇÜK ÖLÇEKLİ BANKALAR, MADEN ve ENERJİ SEKTÖRÜ izlenebilir.

FAİZ;   En aktif tahvilde haftalık götürü  %2,09.   Haftanın kapanış fiyatı 6,35   7 aylık ortalama maliyet 6,49 bandı geçilmedikçe trend 6,20 / 5,90 / 5,70 bandına doğru geri çekilme başlayacaktır.   6,49 (7ay maliyet) direnç,  6,20 (3/21 hafta maliyet),  6,13 (3ay maliyet),  6,03 (7hafta maliyet),   5,66 (21hafta dema)  teknik destek noktaları.   



UYARI NOTU :
Burada yer alan yatırım, bilgi, yorum ve tavsiyeler, yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.  Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.  Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi,  beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder